Личен блог на Николай Цветков (okean)

неделя, август 27, 2006

КАВАРНА, ЕКСТРЕМУС ФЕСТ & МОРЕ

След като заминах за Варна този вторник, въобще не мислех, че ще се върна от морето чак 5 дни по-късно. Чакай, 5 дни ли казах? Така наситени от събития, че ми се струват като 2 седмици. Всъщност всичко изтече като един миг. Основната идея беше да си подам документите във ВСУ, но както обикновено се случиха ред непредвидени събития. С чист късмет успях да си уредя бърз транспорт от к.к-с"Чайка" до Каварна във виличката в рибарското селище на плажа. Цвети беше наблизо с някаква банда водолази и рокери и не чакаше втора покана да се изнесе от Шабла и да дойде при мен. Надали щях да остана дълго, защото без компания е тъпо. И така, с много пропуски:

Първа вечер: Среща с рокерите-водолази, Цвети идва при мен. Обяд в снек-бар "Шопар" на Дучо Свинята. Запой до късно с водолазната група. Минималистично участие от моя страна. Ловно-рибарско-подводни истории.

Втори ден: Плаж, размотаване, разправии. Проверка дали Жоро Моркова е в съседното бунгало: няма го, но за сметка на това тараша гроздето му. Вечер: Концерт на Супермакс, свободен вход. Концерта -- умряла работа. Бира и кебапчета, среща с една съвсем сдухана от работа водолазна група. Бисер на вечерта: запознаване с Цецо водолаза. Късна вечеря в "Кочината" на Дучо Свинята.

Трети ден: Плаж, размотаване, разправии. Среща с Владо Живков в "Кочината", той -- съвсем пребит от умора, но все пак успяваме да обменим някоя и друга приказка над 50-градусово "Узо" (той, не аз). Вечер: среща с Владо в крепостта му, където се мотае дебел тип с оранжева блуза -- самият Подводен педераст (незнаейки кой е още). Подготовка за Екстремус фест на плажа, при което получавам травма в ръката при най-невинен опит да си поиграя на катерачната стена. После три концерта на куп: Twisted Sister, Helloween, Testament, които се налага да пропуснеме щото няма парички. Кебапчета и бира до късно с Цецо, Гошо, Антон, Цветилена, гл.ред. на в-к "Нощен труп" и прочие. Водолазни истории и потвърждаване на легендата за Подводния педераст и откритието, че Ръдърфорд е разцепил атома на две. Среднощен пробив в защитата на стадиона на Каварна, като крайният резултат е безплатен концерт на Туистид Систър плюс една травма на плешката за Цвети, при опита да прескочи оградата. Запой при водолазите. Поемам ангажимента да подслоня едно пиянде, което се оказва грешно решение -- как можеш да накараш едно пиянде да напусне трапезата, още повече като има безплатно пиене? Как ли да се добера до София?!

Четвърти ден: Ранен СМС от Марто: "В 13ч. пътувам за София. Ще дойда да те взема."
Екстремус Фест в Каварна: Записвам се за турнира по катерене, но решавам да се гмурна с Цецо в последния момент и докато от трибуната реват името ми да се явя на стената, аз съм доволно и спокойно на 4м под водата.
14:30 СМС от Марто "На плажа сме в Каварна, утре сутрин пътуваме. Намери квартира за двама". Бира + джин & тоник: приемам за гости редактора на "Нощен труп" (който се всъщност е брат на Цветито) и негова колежка на терасата. Порядъчен запой и пъстра, разностранна реч. Жоро Моркова все така липсва. След ожесточен дебат с Цветито сключихме следния бас: Или аз мога да подобря рекорда за катерене от 25 секунди на стената на плажа, поставен тази сутрин, при което тя ще скочи с дрехи във водата от моста на плажа, или аз ще я черпя бутилка джин и два тоника. Въпреки увещанията на брат и, от типа на "срещу жена бас не можеш спечели" и "евреите са измислили жените", баса е сключен. Обяд в "Кочината", СМС от Марто: "Ние тръгваме за София. Чакам те на плажа". !!!
Подготовка за спечелване на баса: срещам Митко от Свят, благодарение на чиито еспадрили, магнезий и професионална подготовка, включваща здрав бандаж на ръката и травмираното ляво сухожилие басът е спечелен (21 секунди), с една уловка: много допуснати грешки от непозволени хватки в катеренето (да, ама другите не знаят, нали? хаха). За известно време се наслаждавам на статута на герой на плажа. Пълно изчерпване + ранно лягане същата вечер.

Достойно закриване на годината :)

1 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home